Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σάββατο 18/12/2021

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σάββατο 18/12/2021

Κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει αύριο στην Αττική, με τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις -χιονόνερο ή βροχές στα πιο Ανατολικά και Νότια του νομού.

Μέσα στην νύχτα και βαίνοντας πρός το ξημέρωμα του Σαββάτου, φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από τα Βόρεια Βορειοδυτικά, με γρήγορη επέκταση σε ολόκληρο το διαμέρισμα της Αττικής.

Στη αρχή τα φαινόμενα θα είναι πολύ ασθενή και χιόνια θα εντοπίζονται στα πολύ ψηλά της Πάρνηθας και Πεντέλης.

Όμως σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός γύρω από τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες με έντονες βροχές στα θαλάσσια παραθαλάσσια κυρίως της Ανατολικής-Βορειοανατολικής πλευράς του νομού, ενώ στα πιο Βόρεια και Δυτικά θα αρχίσουν σταδιακά τα όποια χιόνια που θα εκδηλώνονται, να πέφτουν σε χαμηλότερα υψόμετρα κάτω των 500ων 400ων μέτρων, παραμένοντας στα υπόλοιπα τμήματα ψηλότερα λόγω του ισχυρού έως πολύ ισχυρού βορειοανατολικού ανέμου, και περί των 650 και 550 μέτρων, εκτός των νοτίων περιοχών.
Οι ισχυροί άνεμοι, παρέχουν μεν μεταφορά υγρασίας από το Αιγαίο, όμως δρούν ανασταλτικά στο να επιτραπεί να πέσει ικανά η θερμοκρασία ώστε να κατέβουν περισσότερο τα υψόμετρα χιονόπτωσης.

Μεγάλη εξαίρεση στο παραπάνω είναι η Δυτική-Βορειοδυτική Αττική.
Εκεί φαίνεται πώς γύρω από το μεσημέρι με πρώτες απογευματινές (πιθανόν χρονικά και πιο νωρίτερα) ώρες τα χιόνια να πέφτουν λίγο ακόμα χαμηλότερα στα 200-250 μέτρα και πρός το βράδυ να αγγίζουν και ημιπεδινές περιοχές.

Το βράδυ αργά, ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στα πιο ανατολικά, αφήνοντας αστάθεια μόνο σε Δυτική και Βόρεια Αττική και των ορέων του νομού.

Ισχυροί έως πολύ ισχυροί οι βόρειοι-βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανόν 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία έως 6 βαθμούς.

Καιρική εκτίμηση: Γιάννης Πασπαλιάρης

Total Page Visits: 11956 - Today Page Visits: 3
Spread the love