Οι προβλέψεις των Αμερικάνων για τον φετινό χειμώνα στην νότια Ευρώπη και στα Βαλκάνια.


Καθώς το τοπίο αλλάζει και τα δέντρα αρχίζουν να ρίχνουν τα φύλλα τους, οι καταιγίδες στην Ευρώπη θα μετατοπιστούν, οι μετεωρολόγοι της AccuWeather υποστηρίζουν ότι καταιγίδες θα χτυπήσουν την νότια Ευρώπη και την Μεσόγειο Θάλασσα τον χειμώνα που μας έρχεται.
Ο χειμώνας αυτός θα έχει ομοιότητες με τον περσινό χειμώνα στο νότιο τμήμα της ηπείρου, μια χρονιά που ήταν επίσης επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό από το φαινόμενο Λα Νίνια. Ανεμοθύελλες πρόκειται να “χτυπήσουν” την Ισπανία και την νότια Γαλλία.
Τον περασμένο χειμώνα 12 ανεμοθύελλες πήραν ονομασίες από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Συνήθως μια ανεμοθύελλα παίρνει το όνομα της από την μετεωρολογική υπηρεσία της περιοχής που πρόκειται να “χτυπήσει”.
Ισχυροί και καταστροφικοί άνεμοι μπορούν επίσης να συνοδευόνται από καταρρακτώδεις βροχές.
Ισχυρές ανεμοθύελλες είναι πολύ πιθανό να συμβούν στις περιοχές της νότιας Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Αυτές οι καταιγίδες μπορεί να επηρεάσουν επίσης και περιοχές της νότιας Ευρώπης με πολλές βροχές και γενικά έναν υγρό χειμώνα. Σταθερά ρεύματα υγρασίας θα ρέουν από την Μεσόγειο προς την Ιταλία, τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Λόγω της συνεχόμενης ροής υγρασίας οι καταιγίδες θα έρχονται η μία πίσω από την άλλη. Μετά από ένα ρεκόρ βροχόπτωσεων που έπληξε τις περιοχές γύρω από την Μεσόγειο ακόμα και μέτριας έντασης βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πλημμυρικά φαινόμενα. Εξαίρεση σε όλο αυτό φαίνεται να παρουσιάζουν οι περιοχές της Νότιας Πορτογαλίας και νοτιοδυτικής Ισπανίας όπου ο καιρός εκεί προβλέπεται να είναι αρκετά ήπιος αυτόν τον χειμώνα κάτι που θα είναι εξαιρετικό για τις τοπικές καλλιέργειες και κυρίως για την καλλιέργεια της ελιάς.
Οι θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της Νότιας Ευρώπης αναμένεται να παραμείνουν κοντά στις μέσες τιμές για την εποχή. Ωστόσο σε ορισμένες περιοχές της Ιταλίας, της Ελλάδας και των Βαλκανίων οι θερμοκρασίες μπορούν να κυμαίνονται κατά περιόδους και πάνω από το κανονικό.


Περιοχή Νότια Ευρώπη.
Πηγή : AccuWeather
Μετάφραση: Δημήτρης Ιωαννίδης

Total Page Visits: 14988 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!