Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαϊά στην Κω.Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία.

Φούντωσε ξανά η φωτιά στην Κω. Σε ξενοδοχεία παρακείμενων οικισμών στο Μαρμάρι, στο Στάδιο της Αντιμάχειας καθώς και σε σχολεία μεταφέρονται από τουριστικά Λεωφορεία κάτοικοι και τουρίστες της Καρδάμαινας καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11.50 το πρωί στις Πόρτες Αντιμάχειας απειλεί τον οικισμό.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε δύσβατο σημείο με την φωτιά να κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Πριν λίγο εστάλη νέο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Καρδάμαινα καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Αντιμάχεια. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: “Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κως απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”

Από την Ένωση Ξενοδόχων Κω γίνεται αγώνας να βρεθούν διαθέσιμα δωμάτια σε όλο το νησί.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στα μέτωπα της φωτιάς στην Καρδάμαινα της Κω και μεταφέρθηκαν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, τονίζουν οι τοπικές αρχές.

Τα σχολεία και οι δρόμοι της Αντιμάχειας γέμισαν κόσμο, ενώ άνοιξαν και γήπεδα για να φιλοξενήσουν κόσμο.

Total Page Visits: 443 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!