Επέλαση της χιονοκακοκαιρίας την Δευτέρα 24/1/22 σε μεγάλο μέρος της χώρας.Ακραία φαινόμενα και στην Αττική.

Ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας θα σαρώσει αύριο την χώρα μας, ενώ συνεσφιγμένη μετωπική επιφάνεια που θα προπορεύεται του κυρίως μετώπου, συνεπικουρούμενο και από δευτερογενείς κυκλογενέσεις, σε βόρειο Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο, θα συνθέτουν ένα πάρα πολύ εκρηκτικό μείγμα.

Μέσα στην νύχτα και έως το ξημέρωμα της Δευτέρας, ο καιρός θα επιδεινώνεται σταδιακά μέσα στο Αιγαίο και από τα βόρεια και θα επηρεάσουν σταδιακά μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου της Στερεάς της Ανατολικής Θεσσαλίας και των νησιών του κεντρονότιου Ιονίου.
Στις πρώτες περιοχές εκτός του Ιονίου, τα χιόνια θα πέφτουν γρήγορα υψόμετρα και θα εμφανίζονται και σε μηδενικά υψόμετρα.

Από τις πρωινές ώρες ωστόσο και αργότερα, σημαντική θα είναι η υποτροπή του καιρού από Θεσσαλία και νοτιοτερα, με πολύ έντονες χιονοπτώσεις, ενώ θα παρατηρηθούν και χιονοκαταιγίδες , ιδίως πέριξ της Εύβοιας τον Σαρωνικό και ενδεχομένως σε Κορινθιακό κόλπο.
Τις ίδιες ώρες χιονοπτώσεις μέτριας έντασης θα σημειώνονται και στην περιοχή της Μακεδονίας (κυρίως δυτική), την Ήπειρο, την δυτική Πελοπόννησο και την περιοχή του Ιονίου (σε λίγο πιο ψηλά τμήματα).


Από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να σταματούν σε Μακεδονία, Ήπειρο, σε
μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας και το Ιόνιο, ενώ στις υπόλοιπες θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση έως το τέλος της ημέρας.

Εφιστάται η προσοχή στις κάτωθι περιοχές μιας και το εκτιμώμενο ύψος χιονόπτωσης θα είναι ικανό να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Εύβοια, Σποράδες, Μαγνησία, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία, Αργολίδα και Κρήτη(κυρίως από τα 200μ υψόμετρο και πάνω).

Θεσσαλονίκη καιρός νεφελώδης, με πιθανότητα για ελαφρά χιονόπτωση τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία έως 2 βαθμούς.
Άνεμοι βόρειοι βορεθοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Αττική χιονοπτώσεις σταδιακά μέσα στη νύχτα από τα βόρεια και ανατολικά του νομού, που θα επεκταθούν σε όλο το λεκανοπέδιο τις πρωινές ώρες με κατά τόπους έντονες εξάρσεις.
Οδεύοντας πρός τις μεσημβρινές και έπειτα ώρες, ο καιρός θα παρουσιάσει έντονη και ραγδαία αλλαγή με χιονοπτώσεις γενικευμένες σχεδόν στο σύνολο του νομού.
Πιθανόν σε ανατολικά και νοτιοδυτικά τμήματα να υπάρξουν και χιονοκαταιγίδες παρουσία ηλεκτρικών.
Καμία αλλαγή μέχρι και το βράδυ, με κατά διαστήματα έντονα φαινόμενα.

Θερμοκρασία έως 2 βαθμούς.
Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Παγετός ολικός σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας.
Η περιοχή της Θράκης φαίνεται να είναι έξω από τα φαινόμενα, ενώ στα Δωδεκάνησα τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν έντονες κατά τόπους καταιγίδες με χιονοπτώσεις στα ημιορεινά-ορεινά αυτών.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Περικλής Χατζημιχάλης(Peris Chatzimichalis).

Total Page Visits: 3090 - Today Page Visits: 2
Spread the love