Πρόγνωση καιρού Κυριακή 23/1/21.Καιρική ανάπαυλα πριν την επικείμενη σφοδρή κακοκαιρία προσήνεμων.

Πρός ύφεση ο καιρός για αύριο Κυριακή, όχι όμως σε όλη την χώρα.

Μέσα στις νυχτερινές ώρες, πρός το ξημέρωμα της Κυριακής σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία (εκτός της περιοχής της Μαγνησίας ),Δυτική – Κεντρική Στερεά και της Πελοποννήσου (εκτός των νοτιοδυτικών,νοτιότερα τμήματα της Μεσσηνίας ), ο καιρός ήδη θα είναι καλύτερος,όπου αναμένεται να κυριαρχήσει και ξαστεριά.

Στο Αιγαίο, Εύβοια, Κρήτη, Δωδεκάνησα, και πιθανόν (ώς πέρασμα σύντομο) στο Ιόνιο ,θα υπάρχουν νεφώσεις με χιόνια σε ορεινές – ημιορεινές και πολύ χαμηλές περιοχές σταδιακά ( Κεντρικό – Βόρειο Αιγαίο),όπως και των Ανατολικών τμημάτων της Αττικής.

Ο ίδιος καιρός θα επικρατήσει ως και τις μεσημεριανές ώρες,όπου σταδιακά τα φαινόμενα, θα απασχολούν κυρίως τμήματα μέσα στο Αιγαίο χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο σε φάση εξάρσεων, να κινούνται φαινόμενα και κατά μήκος των πολύ ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών.

Τέλος από τις απογευματινές αργά ώρες νέος κύκλος χιονοπτώσεων ή χιονόνερου θα αρχίσει να επεκτείνεται από τα Βόρεια και την περιοχή της Θράκης και σε όλο το Αιγαίο με σταδιακή επιδείνωση όσο κινούμαστε πρός την νύχτα και την αλλαγή της ημέρας πρός Δευτέρα.

Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί και μόνο στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου 7 μποφόρ, έως 5 στις υπόλοιπες περιοχές.

Θερμοκρασία από -9 έως 4 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο και 7 βαθμούς.
Προσοχή στην Βόρεια Ελλάδα, περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και κατά τόπους σε Κεντρική Ελλάδα ο υδράργυρος δεν πρόκειται να ανέλθει του μηδενός και θα υπάρχει ολικός παγετός.

Θεσσαλονίκη καλός καιρός με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι βόρειοι έως 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία έως 3 βαθμούς.

Αττική νεφώσεις με ασθενή κατά βάση φαινόμενα χιονιού ή χιονόνερου κυρίως στα ανατολικά του νομού.
Μια μικρή έξαρση με άπλωμα των φαινομένων σε μεγαλύτερο τμήμα του νομού,εκτός των δυτικών τμημάτων, φαίνεται να λαμβάνει χώρα γύρω στις προμεσημβρινές έως τις μεσημεριανές ώρες περίπου.
Χιόνια σε γενικές γραμμές πιθανότατα γύρω στα 100 – 150 μέτρα.
Από το μεσημέρι και έπειτα φαίνεται σταδιακά ύφεση και αρκετά μεγάλα ανοίγματα σε όλο τον νομό, εκτός των πολύ Ανατολικών που ενδεχομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν λίγα κατά βάση φαινόμενα από την πλευρά του Αιγαίου εισερχόμενα, που δεν φαίνεται να επηρεάζουν τον υπόλοιπο νομό.
Άνεμοι βόρειοι -βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία έως 5 βαθμούς, στα Βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες τιμές.

Προσοχή μεγάλη και προετοιμασία για την αρχή της νέας εβδομάδας, που θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, σε μεγάλο τμήμα της Ανατολικής χώρας.
Παραμείνετε μαζί μας για νεότερες ενημερώσεις.

Μικρές αποκλίσεις στην προγνωσιμότητα,είναι πιθανές ακόμα και αυτή την στιγμή.
Τεράστια δυναμικά στην ανώτερη και μεσαία ατμόσφαιρα, δύναται να δημιουργήσουν καταστάσεις, που αδυνατούν τόσο μοντέλα, όσο και οι προγνώστες (επαγγελματίες & ερασιτέχνες ) να ανιχνεύσουν.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Total Page Visits: 5241 - Today Page Visits: 5
Spread the love