Συνεχίζεται η έντονη κακοκαιρία την Παρασκευή 8/10/21. Επέκταση της ανατολικότερα, στο ‘παιχνίδι’ και η Αττική!

Σε εξέλιξη ήδη από την Πέμπτη κακοκαιρία στην χώρα μας κυρίως στα δυτικά , θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 8/10 με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες κατά τόπους βροχές και καταιγίδες.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα επιρρεάζοντας περισσότερες περιοχές.

Συγκεκριμένα για την Παρασκευή 8/10, βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες στο ξεκίνημα της ημέρας θα έχουν οι περιοχές του Ιονίου, δυτικής Στερεάς και δυτικής-νότιας Πελοποννήσου.Βροχές κατά τόπους έντονες θα σημειώνονται και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας καθώς και της Θεσσαλίας.

Κατά την διάρκεια της ημέρας προς τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες θα δεχθούν οι περιοχές της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς(και Αττική) , περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, Εύβοιας, Σποράδων ενώ πιθανότητα σημαντικών βροχών θα έχουν και τα νησιά των βορείων Κυκλάδων. Αργότερα βροχές θα σημειωθούν και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη τοπικά έντονες.

Εφιστάται η προσοχή για πολύ έντονα φαινόμενα κατά τόπους με πιθανότητα δημιουργίας προβλημάτων στις κάτωθι περιοχές, ανατολικής Θεσσαλίας και κεντρικής Μακεδονίας(ιδιαίτερα Χαλκιδικής).

Προςτις απογευματινές ώρες βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων και εκεί.

Στην υπόλοιπη νότια νησιωτική χώρα (Δωδεκάνησα, Κρήτη) ο καιρός καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας θα παραμείνει σχεδόν αίθριος, με μικρή πιθανότητα μόνο για λίγες τοπικές βροχές σε περιοχές της δυτικής Κρήτης(Χανιά).

Αττική:

Βροχές από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά, με πιθανότητα έντονων καταιγίδων κυρίως στις πιο νότιες-νοτιοδυτικές παραθαλάσσιες περιοχές.Σταδιακή βελτίωση από τις βραδυνές ώρες και μετά.

Θεσσαλονίκη:

Βροχές κατά τόπους έντονες με πιθανότητα καταιγίδας κυρίως στα νότια και ανατολικά του νομού.Σχετική βελτίωση από τις βραδυνές ώρες και μετά.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί έως 6bf και τοπικά 7bf μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο από νότιες γενικά διευθύνσεις έως τα 5bf μποφόρ τοπικά.Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιάδες έως τα 5bf και τοπικά 6bf μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 17c με 18c βαθμούς, στα κεντρικά τους 20c με 21c βαθμούς, ενώ στα νησιά η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 23c με 24c βαθμούς.

Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες οπότε και θα ενημερωθείτε σε νεότερη πρόγνωση-εκτίμηση.

Ακολουθούν χάρτες πρόγνωσης υετού(24ώρου),διεύθυνσης-έντασης ανέμων και μέγιστων θερμοκρασιών.

Περικλής Χατζημιχάλης(peris Chatzimichalis).

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να γίνεστε μέλη της καιρικής μας ομάδας στον παρακάτω σύνδεσμο, δίνοντάς μας καθημερινά τις πολύτιμες καιρικές σας αναφορές.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Total Page Visits: 3001 - Today Page Visits: 1
Spread the love