Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για αύριο Σαββάτο 22/1/2022. Η κακοκαιρία Ελπίδα επελαύνει

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για αύριο Σαββάτο 22/1/2022. Η κακοκαιρία Ελπίδα επελαύνει

Η κακοκαιρία Ελπίδα επελαύνει

Κακοκαιρία με την ονομασία Ελπίδα, έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της στην χώρα και από τα Βόρεια.

Χιονοπτώσεις στην διάρκεια της νύχτας πρός το ξημέρωμα του Σαββάτου στην Βόρεια Ελλάδα, και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (Μακεδονία, Θράκη )με τα χιόνια να αγγίζουν και πεδινές παραθαλάσσιες περιοχές. Ωστόσο γρήγορα θα επέλθει σταδιακά βελτίωση μετά τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα,(εκτός των πολύ δυτικών τμημάτων της Ηπείρου της Στερεάς και των νησιών του Ιονίου πού θα επηρεαστούν ελάχιστα με λίγες βροχές ή χιονόνερο και χιόνι στα ορεινά),θα έχουμε κακοκαιρία επεκτεινόμενη από βορά πρός νότο, με βροχές αρχικά, που γρήγορα θα μετατρέπονται σε χιονόνερο ή χιόνι και σε όλα τα ημιορεινά /ορεινά και αργότερα και σε ημιπεδινά/πεδινά τμήματα χιόνια και κυρίως σε Κεντρική Ελλάδα (Θεσσαλία Κεντρική Στερεά και νησιά του Βόρειου Αιγαίου ). Στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά τα χιόνια φαίνεται να εντοπίζονται σε ορεινές ημιορεινές περιοχές, σταδιακά σε ημιπεδινά τμήματα και μόνο αργά το βράδυ, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να επεκταθούν για λίγο σε πιο πεδινά.

Ο ίδιος καιρός θα επικρατήσει μέχρι αργά τις απογευματινές ώρες όπου αρχικά και νωρίτερα, θα έχουμε ύφεση στα φαινόμενα από την Θεσσαλία και νοτιότερα, ενώ στην Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός θα είναι ήδη βελτιωμένος.

Αρκετά φαινόμενα βροχής στο Αιγαίο, την Εύβοια και την Κρήτη. Στο Βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνιση τους και σε πολύ χαμηλές περιοχές, ενώ στα υπόλοιπα θα διατηρηθούν λίγο ψηλότερα. Χιόνι και σε ορεινά ημιορεινά Κρήτης και Ευβοίας.

Ο καιρός θα κλείσει το Σαββάτο με λίγα σποραδικά φαινόμενα σε Εύβοια Κρήτη και Πελοπόννησο.

Θεσσαλονίκη χιονόνερο και πιθανή χιονόπτωση για λίγο, ενώ από το πρωί θα έχει βελτίωση.

Θερμοκρασία έως 4 βαθμούς.

Άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ.

Αττική βροχές και σταδιακά χιόνια σε όλα τα ορεινά ημιορεινά του νομού. Μεγάλη πιθανότητα στην Βόρεια και Δυτική Βορειοδυτική Αττική τα χιόνια να κατέβουν πρόσκαιρα και σε ημιπεδινά τμήματα.

Θερμοκρασία έως 5 βαθμούς .

Άνεμοι βόρειοι έως 4 με 5 μποφόρ.

“Προσοχή στην Βόρεια Ελλάδα θα έχουμε περιοχές όπου θα επικρατήσει ολικός παγετός.

Άνεμοι ιδιαίτερα ενισχυμένοι στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ βορειοδυτικοί στο Αιγαίο έως 7 και μόνο στο νότιο τοπικά 8.

Καιρική Εκτίμηση Γιάννης Πασπαλιάρης ( Johnys Paspalje )

Total Page Visits: 4549 - Today Page Visits: 2
Spread the love