Σημαντική επιδείνωση από τα Βορειοδυτικά την Πέμπτη 9/12/21.Βροχές, καταιγίδες και σημαντική ενίσχυση των ανέμων.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας την Πέμπτη, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές που κατά τόπους θα είναι έντονες, τις ισχυρές καταιγίδες ενώ και οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα πελάγη.

Αιτία της σημαντικής αυτής μεταβολής του καιρού είναι η έλευση προς την χώρα μας και από τα Δυτικά Βορειοδυτικά τμήματα, διαταραχής ανώτερης ατμόσφαιρας και η δημιουργία ισχυρού χαμηλού βαρομετρικού στην περιοχή της Ιταλίας, όπου μέρος του ψυχρού του μετώπου θα διαπεράσει την χώρα μας, με φορά από τα Δυτικά πρός τα Ανατολικά.

Συγκεκριμένα με καλές καιρικές συνθήκες και λίγες κατά τόπους συννεφιές θα ξεκινήσει η ημέρα στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τα νησιά του Ιονίου όπου θα σημειώνονται λίγες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σταδιακά προς τις μεσημβρινές ώρες οι βροχές αυτές θα επεκταθούν στην Δυτική Στερεά, Δυτική-Βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο ενώ καταιγίδες θα αρχίσουν να σημειώνονται στο Βόρειο Ιόνιο.

Προς τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση στις προαναφερθήσες περιοχές, οι καταιγίδες θα επεκταθούν στο Κεντρικό Ιόνιο, την Δυτική Στερεά την Ηπειρο ενώ θα βρέξει και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Λίγες κατά τόπους βροχές το απόγευμα θα σημειωθούν και στο Βόρειο-Ανατολικό Αιγαίο, όπως υπαρκτή είναι η πιθανότητα να βρέξει για λίγο και στα Δωδεκάνησα, Κυκλάδες.

Αργά την νύχτα και μετά την αλλαγή της ημέρας προς την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και στις υπόλοιπες περιοχές.

Χάρτης υετού 24ώρου 9/12/21

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από Νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 και τοπικά 6bf μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο η ένταση τους τοπικά θα φθάνει και τα 7 με 8 bf μποφόρ.

Χάρτης έντασης-διεύθυνσης ανέμων 9/12/21

Η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει στα Βόρεια τους 13c με 14c βαθμούς, στα υπόλοιπα Κεντρικά και Νότια τμήματα τους 18c με 19c βαθμούς, ενώ στα νησιά η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 20c βαθμούς.

Χάρτης μέγιστων θερμοκρασιών 9/12/21

Περικλής Χατζημιχάλης(Peris Chatzimichalis).

Total Page Visits: 6718 - Today Page Visits: 2
Spread the love