ΡΕΚΟΡ ΨΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ -59,1οc.

Την τελευταία περίοδο εξ αιτίας των προηγούμενων αρνητικών ΝΑΟ και ΑΟ πολλά θερμοκρασιακά ρεκόρ έσπασαν στα πιο κρύα μέρη του Βόρειου ημισφαιρίου.

Στον Καναδικό Αρκτικό η θερμοκρασία των -46oc εμφανίστηκε σε πολλές περιοχές και είναι οι χαμηλότερες από το 2004.

Στην Ευρώπη είχαμε το ισχυρότερο κύμα ψύχους για την εποχή από το 1945 με την θερμοκρασία στην Σουηδία να πέφτει στους -43,6οc και την Εσθονία στους -27,6οc κάτι που είχε να συμβεί από το 1959.

Αυτό συμβαίνει λόγω ανωμαλιών στον Αρκτικό κύκλο, με την 2η υψηλότερη παγοκάλυψη της τελευταίας 15ετίας.

Επόμενο ήταν λοιπόν η εμφάνιση θερμοκρασιών που σου παίρνουν την ανάσα και στην Σιβηρία με το θερμόμετρο να κάνει βουτιά στην απίστευτη για τα δικά μας δεδομένα θερμοκρασία των -59,1οc.Αυτή η θερμοκρασία μετρήθηκε στο Ντελιανκίρ της Σιβηρικής Άπω Ανατολής, η οποία είναι η πιο χαμηλή για τον μήνα Δεκέμβριο σε μια από τις πιο παγωμένες περιοχές στον πλανήτη.

Θεωρούμε λοιπόν αυτή την θερμοκρασία την χαμηλότερη για την εποχή και για την περιοχή που καταγράφηκε ποτέ, αναμένοντας ακόμα πιο χαμηλές θερμοκρασίες το επόμενο διάστημα της τάξεως ακόμα και των -60οc!

Τα σχολεία όπως είναι αναμενόμενο θα παραμείνουν κλειστά και οι άνθρωποι εκεί είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς περιμένουν ακόμα πιο ακραίες θερμοκρασίες τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή:mk weather

Επιμέλεια-μετάφραση:Δημήτρης Ιωαννίδης(Dimitris Ioannidis).

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να γίνεστε μέλη της καιρικής μας ομάδας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Total Page Visits: 7153 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!