Ερευνητές κατέγραψαν τεράστιο ροφό να καταπίνει ολόκληρο έναν μικρό καρχαρία

Την σπάνια στιγμή που ένας τεράστιος ροφός καταπίνει ολόκληρο έναν μικρό καρχαρία, κατέγραψε η κάμερα ερευνητών στη Ν. Καρολίνα.

Η ερευνητική ομάδα Windows to the Deep, μελετούσε τον βυθό στην περιοχή όπου βρίσκεται ένα ναυάγιο, το οποίο εκτιμάται πως ανήκει σε πλοίο που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.Κοντά στο ναυάγιο, μια ομάδα καρχαριοειδών έχει εντοπίσει ένα κουφάρι ξιφία και τρέφεται από αυτό. Η υποβρύχια κάμερα καταγράφει την συμπεριφορά των ψαριών που τρέφονται, όταν ένα άλλο ψάρι αρχίζει να πλησιάζει. Είναι ένας τεράστιος ροφός, ένας είδος που φημίζεται για το μεγάλο άνοιγμα στόματος. Οι ροφοί συχνά ξεπερνούν σε μήκος το ένα μέτρο και σε βάρος τα 100 κιλά ενώ υπάρχουν αναφορές και καταγραφές για ακόμη μεγαλύτερα ψάρια.

Όμως ο ροφός που πλησιάζει το κουφάρι του ξιφία δεν έχει διάθεση να τραφεί από το νεκρό ψάρι και με μια αστραπιαία κίνηση αρπάζει έναν μικρό καρχαρία και προσπαθεί να τον καταπιεί ολόκληρο.

Η υψηλής τεχνολογίας κάμερα έχει καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια και ευκρίνεια το κυνήγι και οι ερευνητές λένε πως ήταν μεγάλη έκπληξη που το είδαν, αλλά και που το έχουν σε βίντεο.

Πηγή:Lifo

Total Page Visits: 7862 - Today Page Visits: 1
Spread the love