ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΚ: ΓΛΑΡΟΝΙ ΤΑΪΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΓΟΠΑ

Μία φωτογράφος άγριας ζωής απαθανάτισε τη στιγμή που ένα άτομο είδους γλαρονιού ταΐζει νεοσσό με αποτσίγαρο σε παραλία έξω από τηνΤάμπα της Φλόριντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σοκάροντας, έτσι, -για μία ακόμη φορά- την κοινή γνώμη με την ανυπολόγιστη ζημία που προκαλεί ο άνθρωπος και η ασυνειδησία του στη βιοποικιλότητα και εν γένει το περιβάλλον.

Η φωτογράφος Κάρεν Μέισον απηύθυνε έκκληση μέσω Facebook: «Εάν καπνίζετε, σας ικετεύω μην αφήνετε πίσω σας τις γόπες».

Η βρετανική περιβαλλοντική οργάνωση Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) χαρακτήρισε σπαρακτική την εικόνα, τονίζοντας ότι η φύση πασχίζει να προσαρμοστεί στα ανθρώπινα σκουπίδια.

Συχνά τα πτηνά περνούν τις γόπες για τροφή και τις δίνουν στα μωρά τους, με αποτέλεσμα να πνίγονται ή να παθαίνουν σοβαρές βλάβες στα όργανα.

«Πολλά πουλιά είναι περίεργα για αυτά τα πράγματα που συνήθως πετάμε και συχνά μπαίνουν στη διαδικασία να εξετάσουν αν αυτά αποτελούν ή όχι τροφή», είπε εκπρόσωπος της RSPB στο BBC και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς, αυτός ο γονέας αποφάσισε ότι η γόπα είναι κάτι με το οποίο μπορεί να ταΐσει το μωρό του».

«Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι τα σκουπίδια που πετούν είναι αβλαβή και ότι, στη χειρότερη περίπτωση, εξαιτίας τους μπορεί μία περιοχή να μοιάζει… ακατάστατη. Εντούτοις, τέτοιες συνταρακτικές εικόνες αποκαλύπτουν τον πραγματικό αντίκτυπο των σκουπιδιών στην άγρια ζωή», συμπλήρωσε.

Τα φίλτρα των τσιγάρων κατασκευάζονται συνήθως από πλαστικές ίνες (οξική κυτταρίνη) και χρειάζεται χρόνια για να αποσυντεθούν στο περιβάλλον.

Αποτελούν το πιο κοινό απόρριμμα που συλλέγεται σήμερα από τις παραλίες ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τους οικολόγους.

Πηγή:Greenagenda.gr

Total Page Visits: 2286 - Today Page Visits: 1
Spread the love