Τεχνητή Λίμνη Abraham στον Καναδά

Η τεχνητή λίμνη Abraham είναι ένα μέρος του πλανήτη που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε πότε από κοντά αλλά αξίζει να μάθουμε γι’ αυτή έστω μέσα από φωτογραφίες.

Η εντυπωσιακή λίμνη δημιουργήθηκε το 1972, με την κατασκευή του φράγματος Bighorn και βρίσκεται στους πρόποδες της καναδικής οροσειράς Βραχώδη Όρη αποτελώντας αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό όχι μόνο για απλούς τουρίστες αλλά και για τους φωτογράφους τοπίων. Ο λόγος; Το μοναδικό θέαμα που προσφέρει με τις φυσαλίδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το σπάνιο θέαμα και ιδιαιτέρως εντυπωσιακό δημιουργείται καθώς φυσαλίδες αέρα εγκλωβίζονται στο νερό και παγώνουν σε θερμοκρασίες -30 βαθμούς Κελσίου.

Οι παγωμένες ή αλλιώς κατεψυγμένες φυσαλίδες δημιουργούν αυτή την μοναδική και απόκοσμη εικόνα. Ο φωτογράφος Fikret Onal έχει δηλώσει σχετικά με το φαινόμενο σύμφωνα με το mymodernmet «Τα φυτά που υπάρχουν στο βυθό της λίμνης απελευθερώνουν μεθάνιο, το οποίο παγώνει καθώς πλησιάζει στην επιφάνεια της λίμνης όπου το νερό είναι πιο παγωμένο. Επιπλέον οι ήχοι από τους πάγους που σπάνε στο εσωτερικό της είναι τρομακτικοί για όποιον προσπαθήσει να περπατήσει επάνω της.

Ακόμη και αν η παγωμένη επιφάνεια είναι αρκετών εκατοστών και πάλι είναι αρκετά τρομακτική σύμφωνα με τον φωτογράφο καθώς κανείς βλέπει κάτω στον πυθμένα όλες τις ρωγμές που δημιουργούνται. Όπως και να έχει οι εικόνες για εμάς που τις βλέπουμε χωρίς να περπατάμε πάνω σε αυτή είναι εντυπωσιακές και μας ταξιδεύουν.

Επιμέλεια Άρθρου: Voula Thom

Πηγή: travelstyle.gr

Total Page Visits: 2091 - Today Page Visits: 1
Spread the love