Το κινεζικό διαστημόπλοιο Tianwen-1 πλησιάζει τον πλανήτη Άρη – Η πρώτη φωτογραφία

Τραβήχτηκε από απόσταση 2,2 εκατ. χιλιομέτρων από τον «Κόκκινο Πλανήτη»

Μία διαστημική «ανάσα» πριν από τον πλανήτη Αρη βρίσκεται το διαστημόπλοιο Tianwen-1, της Κίνας, καθώς μετά από ταξίδι πολλών μηνών κατάφερε να προσεγγίσει τον «Κόκκινο Πλανήτη».

Η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία που τράβηξε η τελευταίας τεχνολογίας κάμερα του Tianwen-1, από απόσταση 2,2 εκατ. χιλιομέτρων από τον «Κόκκινο Πλανήτη».

Οι περιοχές του Άρη που αποτυπώνονται στη φωτογραφία είναι οι Acidalia Planitia, Chryse Planitia, Meridiani Planum, Schiaparelli Crater και Valles Marineris.

Την Παρασκευή, το Tianwen-1 βρισκόταν σε απόσταση 1,1 εκατ. χιλιομέτρων από τον «Κόκκινο πλανήτη». Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να εισέλθει σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Το Tianwen-1 αναμένεται να προσεγγίσει την επιφάνεια του Αρη σε τέτοια απόσταση, ώστε να καταστεί δυνατό να μετρήσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τη βαρύτητα του πλανήτη.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στην ατμόσφαιρα του Άρη, το Tianwen-1 θα ξεκινήσει τη διαδικασία προσεδάφισης στον «Κόκκινο πλανήτη» και συγκεκριμένα στην περιοχή Utopia Planitia, νότια από την περιοχή που αναμένεται να προσεδαφιστεί τον Μάιο το Viking 2 της NASA.

Πηγή: Lifo.gr

Total Page Visits: 1987 - Today Page Visits: 1
Spread the love