Κόκκινη βροχή;…..Και όμως υπάρχει!

Φάνταζει να είναι σενάριο βγαλμένο απο ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι όμως αληθινό!!

‘Ενα περίεργο φαινόμενο παρατηρήθηκε στην Κεράλα της Ινδίας, από τον Ιούλιο εώς τον Σεπτέμβριο του 2001, όταν οι κατοίκοι άκουσαν έναν εκκωφαντικό ήχο στον ούρανο κι αμέσως μετά,
εκδηλώθηκε κόκκινη βροχή.

Μεταξύ 25 Ιουλίου και 23 Σεπτεμβρίου 2001, οι κάτοικοι της Νότιας Ινδίας γνώρισαν ένα από τα πιο ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία.

Κάποιοι κάτοικοι που είδαν τα φαινόμενα των περίεργων καιρικών συνθηκών δήλωσαν ότι τα δέντρα στην περιοχή άρχισαν να ρίχνουν τα φύλλα τους, να γίνονται γκρι, και έμοιαζαν σαν να έχουν καεί
. Αν και ορισμένα γεγονότα κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας μπορεί να ήταν υπερβολικά, το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη επιστημονική περιέργεια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτή η ασυνήθιστη μορφή βροχής χρωματίζεται είτε από σκόνη από ερήμους είτε από μικροσκοπικά φύκια που αιωρούνται στις σταγόνες της βροχής.
Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι επιστήμονες δεν είναι απολύτως σίγουροι για το πώς τα φύκια μπαίνουν στα σύννεφα.

Κατά την εξέταση της βροχής, οι ερευνητές βρήκαν ερυθρά χρωματισμένα κύτταρα που έμοιαζαν με ένα συγκεκριμένο είδος άλγης.
Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να βρουν αντιστοιχίες DNA ή να καταλάβουν πόσο μεγάλο μέρος αυτού του μυστηριώδους υλικού έφτασε στην ατμόσφαιρα.

Μία από τις υποθέσεις τους είναι ότι η ουσία μπορεί να ήταν ξένη στη φύση και μετά το πέρασμα μετεωρίτη εισήλθε στην ατμόσφαιρά μας.
Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει τους ήχους της δυνατής έκρηξης που που άκουσαν οι κάτοικοι
Το 2013 οι ερευνητές βρήκαν τελικά το αόριστο DNA μέσα στα κύτταρα. Ταιριάζει με το trentepohlia annulata , ένα είδος κόκκινων φυκών που είναι κοινό στα νερά σε όλο τον κόσμο.
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν εξωγήινοι….

ΠΗΓΗ :interestingengineering.com

Επιμέλεια άρθρου:Σταυρούλα Αλεξανδρή

Total Page Visits: 4388 - Today Page Visits: 3
Spread the love